Dyrektor Dariusz Smaza oprowadził studentów po ogromnym, zautomatyzowanym magazynie wysokiego składowania, gdzie pakowane i przechowywane są produkty uznanych marek Spółki – od soków, nektarów, napojów i musów owocowych (min. marki Tymbark, Tarczyn, Tiger, Kubuś, Caprio), przez przetwory warzywne (marka Krakus) do makaronów, płatków, (Lubella), produktów instant (Cremona, Puchatek i Decomorreno) suplementów diety (Pluszz) i alkoholi. Uczestnicy wizyty dowiedzieli się, w jaki sposób Maspex łączy nowoczesne systemy logistyki, produkcji i planowania z całkowitą automatyzacją procesów, co znacznie wpływa na wydajność centrów logistycznych firmy. Studenci zapoznali się również z najnowszymi rozwiązaniami technologicznymi, systemami IT oraz innymi precyzyjnymi narzędziami leżącymi u podstaw sukcesu firmy.
Źródło: Zdjęcia wykonane w trakcie wizyty studyjnej.