Międzypokoleniowe warsztaty KULINARNE – Zapisy!
BEZPŁATNE Międzypokoleniowe WARSZTATY KULINARNE
Któż nie marzył choć przez chwilę, by zostać MasterChefem? Razem z kucharzami z Fundacji Szkoła na widelcu będziemy poznawać tajniki sztuki kulinarnej
Zapraszamy Juniorów i Seniorów (w duecie) do udziału w międzypokoleniowych warsztatach KULINARNYCH z serii „Uczymy rzeczy, których się nie uczy”. Celem warsztatów jest międzypokoleniowa współpraca – tak, by Juniorzy uczyli się od Seniorów i odwrotnie.
- Kulinarny marzec – 5 spotkań, 8 potraw, 1 spotkanie z dietetykim
- Warsztaty będą realizowane ONLINE na platformie ZOOM.
- MENU WARSZTATÓW przedstawia się następująco:
- 4.03.2021 r. – Sezonowość na talerzu: krem z białych warzyw + różowe kopytka
- 11.03.2021 r. – Wege kuchnia: wege spaghetti + wege kotleciki + talerz warzyw
- 18.03.2021 r. – Na rodzinną imprezkę: podpłomyki z 3 sosami + przekładaniec jogurtowy
- 25.03.2021 r. – Kuchnie świata: curry + szakszuka
- 29.03.2021 r. – Spotkanie z dietetykiem – Jak dobrze jeść, by dobrze żyć?
- Przed każdym spotkaniem uczestnicy otrzymają specjalną listę produktów, jaką należy przygotować.
- Warsztaty – 1 grupa 4,11,18, 25, 29 marzec 2021 r. godz. 16.45
- Warsztaty – 2 grupa 4,11,18, 25, 29 marzec 2021 r. godz. 17.00
- Warsztaty są bezpłatne.
ZAPISZ SIĘ
Liczba miejsc na warsztatach ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszenia. Zgłoszenia do 28 lutego 2021 r.
_____________________________________________
Warsztaty realizowane we współpracy z Uniwersytety Trzeciego Wieku Akademii WSB.
Projekt „Na przekór metryce – osoby 50+ i seniorzy na srebrnym rynku pracy” dofinansowany z programu „Społeczna odpowiedzialność nauki” przez Ministerstwo Edukacji i Nauki.