A-
Zmniejsz czcionkę
A+
Zwiększ czcionkę
Powiększ kursor
Pomniejsz kursor
Tłumacz migowy
Zmień kontrast
Przywróć ustawienia

Data

17.02.2021

Międzypokoleniowe warsztaty KULINARNE – Zapisy!

BEZPŁATNE Międzypokoleniowe WARSZTATY KULINARNE Któż nie marzył choć przez chwilę, by zostać MasterChefem? Razem z kucharzami z Fundacji Szkoła na widelcu będziemy poznawać tajniki sztuki kulinarnej

Zapraszamy Juniorów i Seniorów (w duecie) do udziału w międzypokoleniowych warsztatach KULINARNYCH z serii „Uczymy rzeczy, których się nie uczy”. Celem warsztatów jest międzypokoleniowa współpraca – tak, by Juniorzy uczyli się od Seniorów i odwrotnie.

  • Kulinarny marzec – 5 spotkań, 8 potraw, 1 spotkanie z dietetykim
  • Warsztaty będą realizowane ONLINE na platformie ZOOM.
  • MENU WARSZTATÓW przedstawia się następująco:
  • 4.03.2021 r. – Sezonowość na talerzu: krem z białych warzyw + różowe kopytka
  • 11.03.2021 r. – Wege kuchnia: wege spaghetti + wege kotleciki + talerz warzyw
  • 18.03.2021 r. – Na rodzinną imprezkę: podpłomyki z 3 sosami + przekładaniec jogurtowy
  • 25.03.2021 r. – Kuchnie świata: curry + szakszuka
  • 29.03.2021 r. – Spotkanie z dietetykiem – Jak dobrze jeść, by dobrze żyć?

 

  • Przed każdym spotkaniem uczestnicy otrzymają specjalną listę produktów, jaką należy przygotować.
  • Warsztaty – 1 grupa 4,11,18, 25, 29 marzec 2021 r. godz. 16.45
  • Warsztaty – 2 grupa 4,11,18, 25, 29 marzec 2021 r. godz. 17.00
  • Warsztaty są bezpłatne.


ZAPISZ SIĘ
Liczba miejsc na warsztatach ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszenia. Zgłoszenia do 28 lutego 2021 r.
_____________________________________________
Warsztaty realizowane we współpracy z Uniwersytety Trzeciego Wieku Akademii WSB.
Projekt „Na przekór metryce – osoby 50+ i seniorzy na srebrnym rynku pracy” dofinansowany z programu „Społeczna odpowiedzialność nauki” przez Ministerstwo Edukacji i Nauki.